programma

Op Jeugdland | Maakland is van alles te beleven. Lees hieronder meer over het programma of check wat er deze week te doen is in de agenda.

speeltuin en zelf timmeren

Er is een grote speeltuin met onder meer een kabelbaan en een waterspeelplaats waar je dammetjes kunt bouwen. In het huttendorp kun je een eigen kasteel, huisje of fort timmeren. Gereedschap leen je bij het Limonade Paviljoen met je Vriend(je)-pas.
Kinderen tot 8 jaar mogen alleen bouwen onder directe begeleiding van een volwassene. Voor iedereen geldt: draag altijd dichte schoenen en kijk in het huttendorp goed waar je loopt, want er liggen veel planken en spijkers.

workshops

Elke woensdag kun je gratis meedoen aan (inloop)workshops: je kunt racen op de skelters bij Skelter Lab, werken in de tuin en koken met de oogst op Eetbaar eiland, timmeren in Fort Plankensteijn en proefjes doen bij Science Lab, Kooklab en Leeshuis. Bij elke workshop is er een workshopmaster die je kan helpen. Je bepaalt zelf wanneer je komt en hoe lang je wilt blijven. Aanmelden is niet nodig. Check de agenda voor het exacte programma.

boerderij en kabouterpad

Banjer een rondje over het wandelpad ontmoet de herten, eenden, pauw, ezels, pony’s en de andere dieren die op de Kinderboerderij wonen. Soms mag je de pony kammen of de konijnen aaien.

Of ga op ontdekkingstocht in de natuur en zoek de kabouters. Elke kabouter heeft een opdrachtje voor je. Vanaf 2 jaar. Boekjes kosten €2,50 bij de Maakland Bar.

outdoor en watersport


Leer kajakken, zeilen, vlotten bouwen, boogschieten, survivallen en gps coördinaten lezen. Van mei t/m september zijn er verschillende instuifactiviteiten bij Outdoor & Watersport Jeugdland. De activiteiten verschillen per week, maar de opzet is elke week hetzelfde: Learn by Play! Klik hier voor meer informatie