Op Jeugdland is van alles te doen. Van maandag t/m zondag kun je er spelen, bouwen en de kinderboerderij bezoeken. Je kunt Jeugdland bezoeken met een groep, je kunt er je verjaardag vieren en je kunt er workshops volgen.

Maakland is het programma op Jeugdland.  Je kunt zelf dingen maken zoals een hut, een skelter of een pompoen. Maar ook een raket, een vogelhuisje, een insectenhotel, een deurbel, een aardbeientaart of een pannenkoek. Maakland leden kunnen elke zondag  tussen 13:00-16:00uur gratis deelnemen aan instapworkshops. In de vakanties is er een speciaal programma en in de lente en herfst vinden er workshopreeksen van 8x plaats. Lid worden is gratis en vrijblijvend en kan via het inschrijfformulier op deze website of bij de bar in het limonadepaviljoen.
De workshops vinden plaats op drie programmaplekken:

Eetbaar eiland – natuur
Op dit eiland vol lekkers kun je tuinieren en vervolgens van alles maken met de producten uit de tuin. We planten bloemen, kruiden en groenten en maken vlierbloesemsiroop, tomatensoep met kruidenbroodjes, lavendelzeep of zadenblommen. In de workshops is er altijd een combinatie van werken in de tuin en koken met de oogst. En we stoken een lekker vuurtje om een kopje verse thee te zetten.

Fort Plankensteijn – constructie/bouwen
In de grootste hut op Jeugdland kun je drie verdiepingen omhoog klauteren en uitkijken over heel het huttendorp. Je leert er timmeren, zagen, en slopen. Maak attributen voor je hut of help het fort te verstevigen.

Skelter Lab – techniek
In het Skelter Lab kun je sleutelen aan skelters die gebouwd zijn van oude fietsen. Je kunt er op racen op het parcours en de skelter meteen de loods inrijden om kleine reparaties uit te voeren of om je skelter te customizen.

EXTRA – De Taartenbakkerij
Kinderen kunnen een eigen taartje bakken in De Taartenbakkerij. Je leert de fijne kneepjes van het vak, zoals chocolade smelten, slagroom kloppen en karamel maken. Je kunt je taart extra mooi versieren met eetbare bloemen. 

Kabouterpad
Op Jeugdland is een kabouterpad. Over het terrein staan tien kabouters verspreid. Kinderen kunnen naar hen op zoek en kunnen bij elke kabouter is een opdracht te doen waarbij ze de natuur op Jeugdland kunnen ontdekken. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. De boekjes met opdrachten zijn verkrijgbaar bij de bar voor 2,50 per boekje.

De bovenstaande workshops zijn te volgen als eenmalige workshop en als workshopreeks en zijn tevens te boeken voor een groep. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
Workshops voor uw kinderfeestje kunt u boeken onder de tap kinderfeestje.

Zie voor de openingstijden van Jeugdland het kopje ‘Over / Contact’